Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2007

TECKTONIK: τι ειναι; Απο που προερχεται; Και τι σημαινει;

Γεια σε ολους! Θα παρουσιαστω, το ονομα μου ειναι Σωτηρη αλλα εχω για ψευδωνυμο Νωτης, εχω 18 ετων και ζω στο Παρισι. Καταρχας, θα ηθελα να ζητησω συγνωμη για τα σφαλματα της ορθογραφιας και γραμματικης, που θα κανω στο μπλογκ, γιατι τα ελληνικα δεν τα μιλαω πολυ συχνα.
Λοιπον, κανω αυτο το μλογκ για να σας δειξω το νεο φαινομενο χορου σε ντισκοτεκ στη Γαλλια, οπου ολοι οι γαλλοι τρελενονται. Ειναι το "Tecktonik." Το Τecktonik εμφανιστηκε στη Γαλλια το ετος 2000 για ενα βραδυ που πραγματοποιηθηκε στο Metropolis, ενα νυχτερινο στα προαστια του Παρισιου.
"Tecktonik" επειδη η μουσικη που διερχεται κατα τη διαρκεια της νυχτας ειταν μουσικες "techno" η "electro" του Νοτου και μουσικη "techno" η "hardtek" (διοτι ετσι ονομαζεται) του Βορα (απο το Βελγιο, την Ολλανδια και ακομα απο την Ελβετια). Εξ ου η αναφορα στις τεκτονικες πλακες, οι μουσικες αλληλοσυγκρουοντουσαν, γι'αυτο ονομαζεται Tecktonik.
Στη συνεχεια, σημερα, υπαρχουν πολλα βραδια που ονομαζονται "Tecktonik killer" λαμβανει χωρα τουλαχιστον μια φορα το μηνα στο Metropolis και οι νεοι πηγαιναν ολο και περισσοτερο μεχρι σημερα, οσπου το Tecktonik εχει γινει τωρα εμπορικο και αυτα τα βραδια κανουν θραυση καθε βραδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: